RODO

Szanowni Państwo,

 

Z dniem 25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (2016/78) z dnia 27 kwietnia 2016 roku w temacie ochrony danych osobowych osób fizycznych oraz w temacie swobodnego przepływu takich danych. Wyżej wymienione rozporządzenie uchyla dyrektywę 95/46/WE. W celu wypełniania nowych obowiązków pragniemy poniżej przedstawić informacje w jaki sposób Państwa dane będą przetwarzane po 25 maja 2018 roku.

  1. Administrator danych osobowych

Administratorem Państwa danych osobowych pozostanie Molton Styl Sp. z o.o. z siedzibą w Jankach przy ul. Mszczonowskiej 60. 05-090 Raszyn. Można się z nami skontaktować w następujący sposób:

  • listownie na adres:  ul. Mszczonowska 60, Janki 05-090 Raszyn
  • Przez telefon: 22 702 98 50
  • Przez e-mail: ochrona.danych@molton.pl

 

  1. Cele przetwarzania danych osobowych oraz podstawa prawna

 

Spółka będzie przetwarzać dane pozyskane od Państwa w celach marketingowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu art. 6 pkt f rozporządzenia lub w przypadku zakupów w sklepie internetowym do realizacji umowy sprzedaży.

 

  1. Okres przechowywania danych osobowych

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w okresie przewidzianym przez przepisy prawa, a w prawnie uzasadnionych interesach administratora danych (marketing) do czasu wniesienia sprzeciwu.

  1. Odbiorcy Twoich danych osobowych

Będziemy przekazywać Twoje dane osobowe podmiotom świadczącym usługi na rzecz Spółki np.: dostawcom usług IT, dostawcom usług kurierskich,  na podstawie umów o powierzenie przetwarzania danych osobowych.

 

  1. Twoje prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych

Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem danych osobowych:

  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania w celach marketingowych, jako że przetwarzamy Twoje dane w celach marketingowych na podstawie prawnie uzasadnionego interesu
  • prawo dostępu do Twoich danych osobowych
  • prawo żądania sprostowania Twoich danych osobowych
  • prawo żądania usunięcia Twoich danych osobowych w sytuacji gdy nie będziemy zobligowani przepisami prawa do ich przetwarzania
  • prawo żądania ograniczenia przetwarzania Twoich danych osobowych
  • prawo do przenoszenia Twoich danych osobowych czyli prawo otrzymania od spółki Molton Styl Twoich danych osobowych w ustrukturyzowanym. Powszechnie używanym formacie informatycznym nadającym się do odczytu maszynowego. Możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych lub zażądać, abyśmy przesłali Twoje dane do innego administratora. Wykonamy to, jeżeli takie przesłanie będzie technicznie możliwe.
  • Przysługuje Ci także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.